Over zmart
en waar we voor staan

In 2012 stonden we als pioniers van duurzame oplossingen aan de wieg van ons geavanceerde online licentiesysteem. Sindsdien is ons online platform Zmart dé keuze geworden voor slimme ondernemers die moeiteloos willen voldoen aan alle wettelijke verplichtingen omtrent terugname en verantwoorde verwijdering.

We begrijpen maar al te goed dat onze klanten hun kostbare tijd liever besteden aan hun kernactiviteiten dan aan het doorgronden van complexe verpakkingswetgeving. Daarom hebben we onszelf ten doel gesteld om het hele proces van verpakkingslicentieverlening zo simpel mogelijk te maken. Onze expertise op het gebied van verpakkingslicenties stelt ons in staat om precies te weten waar het om draait. We willen niet alleen voldoen aan de eisen, maar een partner zijn die uw zorgen wegneemt en zorgt voor een soepele en efficiënte afhandeling van alle regelgeving.

Het bedrijf achter zmart

De Zentek Groep

Achter Zmart staat de Zentek Groep, een ervaren dienstverlener op het gebied van afvalverwerking en -management, al meer dan 25 jaar actief. Dit bedrijf is een all-in-one oplossing en een belangrijke speler in de afvalverwerkingsindustrie. Zentek is gespecialiseerd in het ontwikkelen van aangepaste afvalverwerkings- en recyclingplannen, het ophalen en verwerken van verschillende soorten afval, en het bijhouden van de benodigde documentatie.

Om afvalbeheer eenvoudiger te maken, werkt de Zentek Groep actief aan digitale oplossingen. Zmart is een onderdeel van het Duale Systeem Zentek, dat deel uitmaakt van deze inspanningen.

Duaal Systeem Zentek

Sinds de nationale goedkeuring in 2008 houdt het Duale Systeem Zentek zich bezig met de licentiëring van verpakkingen, evenals de inzameling, scheiding en verwerking van waardevolle materialen .Voor onze klanten zijn wij een transparante en betrouwbare oplossing om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen in Duitsland omtrent verpakkingen. Met de introductie van Zmart in 2014 bieden wij onze klanten een oplossing waarmee de licentiëring van verpakkingen volledig online kan worden afgehandeld.

De slimme oplossing

Over zmart

Met Zmart kunnen kleine en middelgrote bedrijven de verpakkingslicentie volledig digitaal aanvragen, zonder gedoe met papierwerk. In de voortdurend veranderende wereld van licentiëring blijven we flexibel, bieden we efficiënte oplossingen en blijven we ons ontwikkelen.

We zijn up-to-date en fungeren ook als de juiste partner voor internationale verpakkingslicenties. Via zmart.eu of met persoonlijk advies van onze EPR Compliance-afdeling zorgen we voor helderheid in het complexe landschap van wet- en regelgeving.

Zmart in getallen

Meer dan 25 jaar expertise

Sinds de oprichting van de Zentek Groep is er veel gebeurd en hebben we belangrijke mijlpalen bereikt. Maar stilstaan is voor ons geen optie. We hebben nog veel plannen en werken actief aan het bereiken van onze doelen.

1995

Zentek werd opgericht als een samenwerkingsverband van toonaangevende middelgrote afvalverwerkers.

2008

Het Duale Systeem Zentek werd landelijk goedgekeurd en maakt deel uit van de Zentek Groep.

2012

Het online platform Zmart, waarmee online verpakking licenties kunnen worden aangevraagd, werd gelanceerd.

2022

Het behalen van het BCorp duurzaamheidscertificaat werd tot doel gesteld, en het proces werd gestart.

2023

Het online platform Zmart wordt opnieuw gelanceerd en krijgt een nieuwe focus op het MKB.

2029

Het doel is om Zmart te vestigen als het grootste online platform voor verpakkingslicenties.

Visie en waarden

Waarvoor we staan en werken

Wij nemen verantwoordelijkheid. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor onze medewerkers en klanten. We geven de voorkeur aan degelijk werk boven loze beloften. Als team zetten we ons in om op een competente en betrouwbare wijze tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten.

Efficiënt en duurzaam

Voor een betere circulaire economie

Een circulaire economie belooft dat hulpbronnen zo lang en vaak mogelijk worden gebruikt. Om dit te bereiken, kunnen consumenten hun afval scheiden en bedrijven hun verkoopverpakkingen licentiëren.

De duale systemen spelen een belangrijke rol op weg naar een goed functionerende circulaire economie. Wij implementeren de inzamelings- en recyclingprocessen en zorgen voor naleving van wettelijk voorgeschreven recyclingpercentages. Milieubescherming maakt dus deel uit van ons bedrijf.

Verpakkingslicentie voor het MKB

Vanaf €49 per jaar

Voordelen van kleine licentiehouders

  • Persoonlijke klantenservice
  • B Corp gecertificeerd
  • Incl. recyclingzegel
  • Volumekorting
  • Herlicentiëren zonder Minimumomzet

Voordelen van bulklicenties*

  • Alle voordelen van kleine licentiehouders
  • Terugbetaling bij kleinere hoeveelheden
  • Factuur per maand, kwartaal of jaar
  • Aanpassing van de geplande hoeveelheid tot 15-08

*Vanaf € 5.000 jaaromzet

Papier/Karton
kg
Kunststof
kg
Glas
kg
Overig materiaal
kg
Samengesteld
kg
Aluminium
kg
Blik
kg
Drankverpakking
kg